Nieuws

Verandermanagement

15 september 2022
Verandermanagement

Onlangs hebben we de opdracht verandermanagement voor een zwembad afgerond. Een uitdagende opdracht die succesvol is verlopen. 

Wie wil er niet graag goed, gezond en met plezier werken? In een omgeving, waarin ruimte is voor eigen initiatief, waar je kunt groeien, jouw talenten kunt ontwikkelen en er erkenning en waardering is voor de bijdrage van iedere medewerker?
Binnen zwembadorganisaties die gekenmerkt worden door zo’n stimulerende omgeving, is sprake van een positief werkklimaat. Ondanks het feit dat iedereen het belang van een positief werkklimaat onderschrijft, blijkt het best uitdagend om een positief werkklimaat te creëren. In de praktijk blijkt dat werkstress, hoge werkdruk en ongewenst gedrag op de werkvloer dagelijks op de loer liggen. Een positief werkklimaat is daarom een werkwoord, je moet er blijvend samen in investeren.

 

Investeren in een positief werkklimaat is precies wat de gemeentelijke opdrachtgever heeft gedaan met het inhuren van onze adviseur Janneke Rijksen als verandercoach. Haar uitgebreide ervaring in de zwembadbranche en met verandertrajecten vormt de ideale combinatie voor een succesvolle verloop van dit soort opdrachten.
Voor deze specifieke opdracht heeft zij gedurende een periode van 4 maanden het team en de bedrijfsleiding begeleid in het verbeteren en optimaliseren van de bedrijfsvoering. De focus lag daarbij op het gebied van organisatie en personeel, denk daarbij aan werkafspraken en procedures; interne communicatie en werkoverleg; personele inzet (formatiebestek) en arbeidsrechtelijke aspecten. Het volledige team werkt weer met plezier in ‘hun’ zwembad!
 

Overig nieuws