Gemeente Rucphen

Advies en oprichting gemeentelijke BV nieuw zwembad

Deze opdracht begon voor Drijver en Partners in oktober 2021 met het uitbrengen van een advies aan de gemeente Rucphen voor de oprichting van een gemeentelijke BV ten faveure van een nieuw te bouwen zwembad. Op 31 maart 2023 is het nieuwe zwembad officieel geopend, dat moment markeerde tevens het einde van deze mooie opdracht:

  • Fase 1 bestond uit onderzoek naar de haalbaarheid van het oprichten van een gemeentelijk BV. Op basis van het onderzoek en advies heeft het College van B&W besloten om voor het beheer en de exploitatie van het nieuwe zwembad, Accommodatiebedrijf Rucphen BV op te richten. Drijver en Partners heeft daarop de besluitvorming door de gemeenteraad voorbereid.
  • Na het positieve gemeenteraadsbesluit startte fase 2: het samen met de gemeente opstellen van een uitvoeringsplan dat voorziet in de inregelings- en inrichtingsaspecten voor de BV, de overname van mensen en materialen en de opstart van de nieuwe exploitatie en accommodatie.
  • Fase 3 startte in juni 2022 en bestond uit de feitelijke oprichting van de gemeentelijke BV: Accommodatiebedrijf Rucphen BV. In deze fase van de opdracht was Drijver en Partners als kwartiermaker verantwoordelijk voor de uitvoering van het uitvoeringsplan. 

Op verzoek van de gemeente Rucphen is door Drijver en Partners daarnaast tijdelijk de rol van directeur-bestuurder vervult tot het moment dat er een vaste directeur-bestuurder was aangetrokken.

Plaats
Gemeente Rucphen

Vakgebieden

Diensten