Gemeente Zaanstad

Realisatie en exploitatie Topsportcentrum De Koog

Op basis van onderzoek naar de behoefte aan zwemwater en sporthalcapaciteit heeft de gemeente Zaanstad besloten om in de komende tijd diverse sporthallen en een zwembad te vernieuwen. Zo wordt sporthal De Sprong vervangen door een nieuwe dubbele sporthal op sportpark de Koog achter het station Koog-Zaandijk.

In het afgelopen half jaar is er met de hoofdgebruikers van de nieuwe hal intensief gewerkt aan het Programma van Eisen (PvE). Tegelijkertijd zijn er gesprekken geweest met mogelijke partners/gebruikers van de nieuwe hal zoals ROC en Sport Medisch Centrum. Het concept PvE, en de ambitie voor de nieuwe sporthal, is als volgt geformuleerd:

"het nieuwe Topsportcentrum De Koog geeft ruimte aan talentontwikkeling en topsport in de regio door ruimte voor trainingen, wedstrijden en evenementen te combineren met sportmedische voorzieningen en aanvullende activiteiten zoals huiswerkbegeleiding. De sporthal is een plek waar topsport en breedtesport elkaar ontmoeten en elkaar versterken".

Voor het vervolg op het PvE heeft de gemeente externe ondersteuning nodig en heeft Drijver en Partners gevraagd haar hierin te begeleiden.

Plaats
Gemeente Zaanstad

Vakgebieden

Diensten